Winter in Nederland

on

Als kind zo blij was ik met de weersverwachting die voor vandaag gepland stond. De hele dag zou er zeker vijf centimeter sneeuw vallen. Geweldig! Ik kon met mijn camera op pad gaan om mooie sneeuw-plaatjes te schieten. Met mijn kleine compactcamera en een dikke laag kleding, was ik er klaar voor!

Het liefste was ik met mijn spiegelreflex naar buiten gegaan, maar ik bedacht mij tijdig dat het misschien toch niet zo verstandig zou zijn. Ik zou namelijk enorm verdrietig zijn als de camera onder een lading sneeuw zou komen. De compactcamera had ik onder mijn jas verstopt (ja, ik had er echt helemaal over nagedacht) en als ik dan een mooi ‘plaatje’ tegenkwam, hoefde ik slechts mijn rits open te doen. Klonk als een goed plan.

Sneeuw - fotografie - cup of lisa

Tijdens mijn wandeling deed ik gelijk even wat kerstkaarten op de bus. Het was een mooi één-tweetje zoals wij dat op de voetbal graag zien. Door de sneeuwvlokken in mijn gezicht en het winterse briesje, voelde ik me echt levend! Ik was inmiddels wel in een sneeuwpop veranderd, maar dat was het waard!

Met de compactcamera is de kwaliteit van de foto altijd net iets minder mooi dan de foto van een spiegelreflex. Maar ik ben niet ontevreden met het resultaat. Om even stil te staan bij het feit dat de camera en ikzelf onder sneeuw bedolven waren. Maar het licht van de sneeuw op de foto’s, is geweldig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s