Foto-tip: dichterbij dan je denkt

Ondanks het herfstachtige/winterse weer heb ik toch enorm genoten van mijn weekend. Tussen de buien door bracht ik mijzelf en mijn camera naar buiten. Die herfstachtige tinten blijf ik echt prachtig vinden. Ik wilde daarom graag met mijn spiegelreflex aan de slag. Dit deed ik bij mijn ouders, want de grote tuin bij mijn ouderlijk huis is perfect voor dit soort plaatjes.

Herfst - fotografie - Cup of Lisa

Ik denk dat de liefde voor de natuur bij mij is ontstaan door de omgeving waarin ik ben opgegroeid. Ik krijg geen genoeg van het polderlandschap en mijn vaders kwekerij waar de bloemen in de buitenlucht groeien en bloeien. Met een macro-lens is dat voor mij echt de ultieme plek om te oefenen.

Mijn tip voor ieder andere beginnende fotograaf is dan ook om gewoon eerst veel te oefenen in de omgeving waar je woont. Je eigen tuin heeft ook al veel leven die je op de foto kunt zetten. Of de bosjes waar je auto naast geparkeerd staat, biedt als je heel goed kijkt ook mooie plaatjes.

Natuurlijk is het ook zeker de moeite waard om naar het bos of strand te gaan. Maar als je daar even niet de tijd voor hebt, kan de omgeving dichterbij huis ook prima werken als oefenplek.

Veel succes alvast met oefenen!
Waar in Nederland maak jij graag foto’s? πŸ™‚

Herfst - fotografie - Cup of Lisa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s