Even bijkletsen #2

Het koude weekend is weer voorbij en de nieuwe week staat weer voor de deur. Met een fijne thermoskan gevuld met herfstachtige thee, probeer ik er deze week weer iets moois van te maken. Sinterklaas staat natuurlijk morgen voor de deur, maar ik ben vorige week vooral bezig geweest met de nieuwe kerstboom. Daarnaast heb ik genoten van een Iers feestje. Ik praat je even bij!

Hij staat!
Mijn vriend en ik hebben een spannende tijd voor de boeg, want wij vieren dit jaar voor het eerst kerst in ons eigen huis. Dat betekent ook dat wij voor het eerst een kerstboom hebben gekocht. Het was een hele belevenis. Wij waren blijkbaar niet de enige met het plan om op zondagmiddag naar het tuincentrum te gaan (tip: doe dit jezelf vooral niet aan als je niet zo goed gemutst bent).

Bij binnenkomst sta je gelijk al in een file bejaarden. Je vraagt je toch soms af waarom gepensioneerde mensen beslissen om op zondagmiddag winkels te bezoeken, terwijl zij hier de hele week de tijd voor hebben. Eenmaal bij de afdeling ‘kerstbomen’ aangekomen, is het een strijd om de mooiste boom te bemachtigen. Ik had mij hier dan ook niet helemaal op gekleed. Wandelschoenen hadden beter gepast in plaats van mijn mooie laarsjes, aangezien de kerstbomen de complete vloer hadden bedekt. Natuurlijk hadden wij besloten die ene kerstboom te kiezen die redelijk in de hoek lag, want die was uiteraard het mooiste.

Maar goed, de kerstboom was gekozen. Prachtig hoe hij onze kamer vervuld. Met de meest foute en mooie kerstballen is hij absoluut de mooiste kerstboom van heel Nederland. En de trein van de kerstman kan natuurlijk ook niet gemist worden.

27D6F3C6-D3F3-43EF-85DC-D282164D07E2

Mijn eerste Guinness bier
Na een nogal teleurstellende uitslag van mijn wedstrijd, zijn wij alsnog met volle moed de kantine in gegaan. Er stond een Ierse middag/avond op de planning. Ik hoorde iedereen maar praten over hoe geweldig lekker Guinness bier wel niet is. Ik moest en zou het daarom ook graag een keer proberen. Daarnaast had ik ook een goede reden om ons verlies van die middag weg te drinken. Ik moet eerlijk bekennen: zó geweldig vond ik het niet. De smaak deed mij meer aan hout denken dan aan bier. Ik zou zeggen: probeer het een keer en oordeel zelf! 🙂 Het feest was verder wel erg gezellig. Een Iers thema is gegarandeerd een succes!

Ik wil de mensen die deze week Sinterklaas gaan vieren heel veel plezier wensen! Maar misschien zijn er ook mensen onder jullie die ook heel erg van kerst aan het genieten zijn.

Staat de kerstboom ook al in jouw huiskamer? Welke kleuren heb jij gebruikt voor in de boom? Ik ben zeer benieuwd!

Een fijne week! 🙂

3 thoughts on “Even bijkletsen #2

Add yours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: