Open boekje: ik ben een echt burgertrutje

Vanaf deze week heb ik het voorrecht om ook op maandag les te gaan geven. Daar ben ik echt heel erg blij mee natuurlijk, maar dat betekent wel dat ik mijn vrije dag kwijt ben. Het is voor mij dan echt heel belangrijk dat ik genoeg mijn rustmomentjes pak, zodat ik niet verander in een duivelse nachtmerrie voor mijn vriend. Geen probleem, dat kan ik. Want ik heb weinig behoefte aan uitgaan en alcohol. Nee, geef mij maar alle burgerlijke dingen om van te genieten.

Het zijn soms gewoon de simpelste zaken als samen de dag beginnen en uitgebreid ontbijten tot heerlijk samen winkelen op zondagmiddag. Ook het op bezoek gaan bij familie en een kopje thee of koffie nuttigen hoort erbij. Ik begin het allemaal steeds meer te waarderen.

Af en toe naar de kroeg gaan, dat ben ik nog niet verleerd hoor. Maar het liefste zit ik tijdens deze donkere, regenachtige dagen gewoon onder mijn kleedje op de bank. Zoals afgelopen zaterdag. Toen was ik aan het genieten van het slappe Dance Dance Dance. Met een kop thee in de ene hand en een bakje chips in de andere hand ben ik op mijn allerbest.

Om dan vooral nog niet te beginnen over mijn favoriete bezigheid van de laatste tijd. Het heeft iets te maken met twee naalden en een heleboel wol. Mijn breiwerkje en ik zijn onafscheidelijk op het moment. Wat is het heerlijk om na een lange werkdag thuis te komen en alleen maar bezig zijn met: insteken, draadje er overheen, terughalen en er afslepen. Geloof mij: dat is de ultieme burgerlijke ontspanning!

Dus ja, ik ben een echte burgertrut en ik hou er van. Maar geef toe: wie van jullie is ook stiekem wel een beetje burgerlijk? 😉

Fijne week allemaal!

6 thoughts on “Open boekje: ik ben een echt burgertrutje

Add yours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: