Theeleuten met Kirsten

Al een tijdje stond dit interview op mijn lijstje. Wat had ik er zin in! Even geleden kwam ik plots op de Instagrampagina van Kirsten. Op haar persoonlijke blog ‘mijngelukje.nl’ schrijft ze het aangrijpende verhaal over haar leven. De vierentwintigjarige Kirsten is namelijk plots zwanger. Dolgelukkig dat ze is, maar haar vriend daarentegen deelt dit enthousiasme niet. “Je kan het toch gewoon weg laten halen?” Vastbesloten dat Kirsten is, gaat ze dit avontuur aan. Alleen, want haar vriend liet haar zitten.

Wij hebben afgesproken in een ontzettend schattig café op aanraden van Kirsten zelf. Na een korte kennismaking en een flinke kop thee verder begint Kirsten te vertellen. “Het begon eigenlijk bij het moment dat ik merkte dat ik niet ongesteld werd tijdens mijn stopweek. Ik slikte gewoon de pil, dus dat vond ik vreemd.” Voor de zekerheid haalde Kirsten toch maar even een zwangerschapstest. Na ruim twee jaar een relatie te hebben, vertelde ze haar vriend nog niks van haar vermoeden. “Ik wilde hem er nog niet mee lastig vallen, omdat ik misschien toch wel verwachtte wat zijn reactie zou zijn.”

Uiteindelijk blijkt het vermoeden van Kirsten te kloppen. Ze is zwanger. Haar vriendinnen waren zo blij voor haar. Maar de vader van het kind niet. “Ik was zo gespannen om het hem te vertellen. Na zijn reactie, was ik ontzettend verdrietig. Maar ik wilde hem niet kwijt en dus maakte ik een afspraak bij de abortuskliniek.” Omdat het uiteindelijk gecompliceerder was dan zijzelf in eerste instantie had verwacht, moest ze na een week terugkomen om het te laten weghalen. “In die dagen gaan allerlei gevoelens door je heen. Het is heel vreemd, maar ik voelde een soort moederinstinct in mij opkomen. Ik wist het zeker: dit kind wil ik houden. Dit is mijn kind.” Met veel ophef beëindigt Kirsten de relatie met haar vriend. Hij zou het kind namelijk niet gaan erkennen.

Wat een bijzonder verhaal. Hoe bereid je je voor op iets waarvan je niet weet wat komen gaat? Het antwoord is simpel voor Kirsten: “Niet. Ik laat het gewoon over mij heen komen. Ik weet niet beter dan hoe de situatie nu is. Wat voor mij wel heel erg veel steun heeft gegeven, zijn verhalen van andere vrouwen die hetzelfde hebben meegemaakt. Ik heb zelfs nog regelmatig contact met iemand die ook een alleenstaande moeder is. We hebben zoveel gemeen!” Op haar eigen blog schrijft zij nu over haar zwangerschap. Het van je afschrijven werkt therapeutisch voor haar. “Ik voel mij soms best alleen. Mijn blog geeft steun in deze situatie.”

Kirsten komt helemaal niet bang over. Ze laat duidelijk merken dat ze ontzettend gelukkig is met haar keuze. Ik vind dit onwijs knap en inspirerend. Ze beschrijft dat haar ouders een belangrijke rol hebben in deze situatie. “Mijn moeder is zo heel erg enthousiast. Ze komt regelmatig thuis met nieuwe spullen voor de baby. Dat is heel fijn. Ik weet dat mijn meisje straks in een veilig thuis terechtkomt.”

Wat een bijzonder mooi verhaal. Kirsten is zo vastbesloten. “Ik zou iedereen die in dezelfde situatie zit willen meegeven dat het altijd goed komt. Geld mag geen excuus zijn. Als je een veilige plek kunt bieden en veel liefde kunt geven dan komt het goed.” Wat mij betreft een mooie afsluiting van een bijzondere ontmoeting met Kirsten.

4 thoughts on “Theeleuten met Kirsten

Add yours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: