Open boekje: mijn voetenfobie

Elke dag bekijk ik mijzelf in de spiegel. Al is het soms maar voor even. Elk lichaamsdeel kan ik waarderen en begrijpen. Behalve de voeten. Hoe langer ik er naar kijk hoe vreemder ik ze ga vinden. Vooral de voeten van een ander. Ik word daar oprecht heel panisch van als ik per ongeluk een voet van een ander aanraak. Alsof het een besmettelijke ziekte is.

Het is niet officieel gediagnosticeerd, maar ik geloof dat ik last heb van een voetenfobie (voor zover je zoiets kunt diagnosticeren). Ik kan niet echt uitleggen waarom ik ze zo verafschuw. Misschien komt het door die monsterlijke dingen aan het uiteinde: de tenen. Die allemaal in verschillende maten voorkomen. Laten we eerlijk zijn: die zien er toch gewoon al vreemd uit? Misschien komt het doordat voeten vaak onfris ruiken. Voeten dragen vaak ook besmettelijke kwaaltjes met zich mee. Ik ben als de dood dat ik een kwaaltje oploop door een ander.

Zelfs mijn eigen voeten kan ik niet waarderen. Het zijn gewoon lelijke rare dingen. En door mijn voetbalactiviteiten zijn mijn teennagels vaak ook nog deels blauw. Niet door de nagellak, maar door de voetbalnoppen die zich afzetten op mijn voeten. Maar mijn eigen voeten kan ik vaak wel gewoon in alle rust aanraken. Dat dan weer wel.

Ik word er wel steeds beter in. De voeten van mijn vriend kan ik bijvoorbeeld ook zonder problemen aanraken. En in de zomer als iedereen in slippers rondloopt, kan ik daar ook gewoon rustig langslopen. Maar ik denk dat ik er mijn leven lang last van zal hebben. Daar valt ook wel weer mee te leven. ๐Ÿ˜‰

Herkenbaar voor jou? Heb jij ook ergens een fobie voor? Laat het mij weten in een reactie!

 

4 thoughts on “Open boekje: mijn voetenfobie

Add yours

  1. Voeten zijn vies. Ik begrijp dat volledig. Ik vind ze ook lelijk. Bij iedereen. Ik denk dat dat door de nagels komt. Dan denk ik aan de “kaas” die er bij vieze voeten onder zit. Ik zou nooit podologe kunnen zijn. Maar als ik er bij stil sta… gynaecoloog ook niet ๐Ÿ™‚

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: