Doe het zelf: een speldenkussen maken

Het komt regelmatig voor dat ik een kledingstuk moet innemen. Laatst heb ik een super leuke jurk gekocht, maar ik vond de split bij mijn benen te hoog. Toen heb ik handig gebruik gemaakt van mijn naai-vaardigheden. Op de markt had ik spelden en naalden gekocht, maar eenmaal thuis bedacht ik mij dat ik helemaal geen systeem had om deze op te bergen. De tip van mijn moeder was: een speldenkussen. Super handig en makkelijk op te bergen. Nu ben ik lekker creatief bezig geweest en heb ik deze zelf, jawel, genaaid. Wil je weten hoe? Lees mee!

Wat heb je nodig?

  • Stof (het liefste oude kledingstukken die je kunt missen)
  • Naald en draad
  • Spelden
  • Wol

1. Een oude spijkerbroek
Ik ben op zoek gegaan naar stof. Diep in mijn kledingkast vond ik een oude spijkerbroek die ik nooit meer droeg. Daaruit heb ik twee exact dezelfde vierkanten geknipt. Dus ga op zoek naar oude kleding en knip daar twee vierkanten uit.

2. Zet hem vast
Nu je de twee identieke vierkanten hebt, zet je deze even tijdelijk vast met behulp van je spelden. Dit maakt het makkelijker om de stukken straks vast te maken. Voor het naaien van de twee stoffen, heb ik gebruik gemaakt van de festonsteek. Maar je kunt ook een andere steek gebruiken.

Zelf speldenkussen maken - creatief - cup of lisa (1)

3. Vullen
Vlak voordat je de twee stukken helemaal aan elkaar hebt genaaid, stop je er wol tussen. Dat mag best wel veel zijn, want het moet gaan lijken op een kussentje. Maak nu het laatste stukje vast met naald en draad.

Tijd om de spelden en naalden in het kussentje te zetten. Ze hebben nu een eigen plekje gekregen! 🙂

4 thoughts on “Doe het zelf: een speldenkussen maken

Add yours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: