Back to school: vijf tips om weer bij te tanken

Wat was de vakantie weer fijn, maar aan alles komt een einde. Met zijn allen hebben wij ons weer klaar gemaakt voor die eerste werk- of schooldag na de vakantie. En die eerste dag geeft altijd weer zoveel nieuwe indrukken dat je uitgeteld op de bank ploft. Om nog maar even niet te beginnen over de stress-factor die natuurlijk weer is aangewakkerd. Om jou door die eerste dag heen te slepen, zijn hier wat fijne tips om lekker te ontspannen in die eerste week. Lees je mee?

1. Sporten
Ik hoor het je gelijk denken: “Sporten? Nu nog? Daar heb ik echt gĂ©Ă©n kracht meer voor na vandaag!” Toch werkt een rondje hardlopen of een uurtje in de sportschool het beste om even te ontspannen. Door het sporten denk ik vaak niet meer aan de dagelijkse dingen die in mijn hoofd spelen. Ik ben altijd enorm gefocust op de sport, waardoor ik de dag even vergeet. Dus trek die hardloopschoenen aan en ga er voor!

2. Liefste boek
In plaats van je te storten op je telefoon, zou ik je aanraden om lekker een leesboek te pakken. Op die manier word je ook niet geconfronteerd met e-mails die nog zo laat in je mailbox binnen stromen. Daarnaast zorgt lezen er voor dat je helemaal op gaat in een verhaal.

3. Humor
Een andere optie is te kiezen voor humor, want humor zorgt voor ontspanning. Zoek op Netflix de flauwste komedie op en ga heerlijk ‘hersenloos’ genieten van een humoristische film. Daarnaast staan er ook nog genoeg cabaretvoorstellingen op Netflix waar je lekker van kunt gaan genieten. Lachen, gieren, brullen maar!

4. Uitgebreid in bad
Laat het bad lekker vol lopen met een ruime laag badschuim. Ga na een lange dag even ontspannen in bad. Gezichtsmaskertje op en genieten maar.
Heb je geen bad? Geniet dan van een heerlijke, warme douche en fijne shampoo. Ontspannen hoeft niet moeilijk te zijn, toch?

5. Kleuren voor volwassenen
Waar ik zelf ook altijd helemaal van ontspan is kleuren in het kleurboek voor volwassenen. Door het nadenken over waar ik welke kleuren ga plaatsen, zorgt er voor mij voor dat ik niet meer nadenk over de dag. Daar hoef je overigens helemaal geen dure stiften voor te hebben. De stiften van de Action of Hema werken prima.

Ik hoop dat je de eerste dag na die vakantie helemaal hebt overleefd. Heb je nog even vakantie? Geniet er nog vol van! Welke tips om te ontspannen gebruik jij? 🙂

2 thoughts on “Back to school: vijf tips om weer bij te tanken

Add yours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: