Huisinspiratie: de hype rond de Pannenkoekenplant

Schuldig. Ook ik heb de welbekende Pannenkoekenplant in huis staan en geniet ontzettend van zijn aanwezigheid. En natuurlijk heb ik mij laten inspireren door iedereen eigenlijk. Want de meesten van jullie hebben deze plant ook in huis staan en hebben misschien hem ook wel eens op de foto gezet voor Instagram of Facebook. Ik begrijp het volledig. Maar hoe zit dat toch? Waarom houden wij zoveel van deze Pilea Peperomioides?

Met de Chinese roots wordt de plant ook wel Chinese money plant genoemd. Wij, de Nederlanders, vinden dat de blaadjes op kleine pannenkoeken lijken. Andere mensen vinden dat het op muntjes (geld) lijkt. De plant is helemaal niet zoveel te verkrijgen en daarom is het soms handig om zelf je eigen stekjes te maken als je eenmaal een Pilea in huis hebt.

Handige tips voor bij het stekken:

  • De pannenkoekenplant maakt zelf kleine baby-plantjes in de pot;
  • snij of knip de baby-plant diep in de grond af;
  • hang het stekje in een glas water en laat hem daar een paar dagen in hangen;
  • er komen vanzelf kleine worteltjes uit het plantje;
  • na een week kun je hem in een potje met verse grond planten.

Pannenkoekenplant stekken - cup of lisa

Wat ik zelf zo leuk vind aan deze plant is dat hij als een ware losbol aan het groeien is. De blaadjes staan echt alle kanten op en dat maakt de plant eigenlijk wel vergelijkbaar met een klein feestje. Het doet mij een beetje denken aan een stippen festijn als je alleen naar de blaadjes blijft kijken. Een ander feit is dat de plant heel makkelijk te onderhouden is. Geef hem elke week zijn water en laat hem niet teveel in de zon weg branden.

Ook in combinatie met andere planten of prullen in huis staat de Pannenkoekenplant gewoon enig. Dus ik denk dat de vrolijkheid, de diepe groene kleur en het eenvoudig verzorgen van deze plant er samen voor zorgen dat wij allemaal een beetje zijn gaan houden van deze kanjer.

Heb jij jouw Pannenkoekenplant ook al in huis? En waarom ben jij zo dol op deze plant? Laat het mij weten in een reactie! 🙂

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: