Huisinspiratie: creatief met schelpen

Wat ben ik toch dol op het strand! Ik kan uren naar de wilde golven kijken. Op welk strand ter wereld ik ook ben, als een klein kind ga ik druk op zoek naar de mooiste schelpen. Eenmaal thuis moet ik op zoek gaan naar een geschikte manier om ze te ‘presenteren’. Ik kwam op het idee door mijn moeder die al jaren een ketting van schelpen in het toilet heeft hangen. Heel gemakkelijk creëer jij een eigen stukje strand in jouw huis met de volgende stappen. Lees je mee?

1. Op zoek naar de juiste schelpen
Voor de juiste schelpen hoef je niet helemaal naar de andere kant van de wereld te reizen. Ga gewoon naar de Nederlandse kust en ga op zoek naar schelpen die jij mooi vindt. Het belangrijkste is dat je schelpen vindt met een gat er in. Dat is namelijk belangrijk voor het ophangen later.

DSC00161

2. Schoonmaken
Zorg dat je de schelpen goed schoonmaakt. Dit kan gewoon met koud water uit de kraan. Het zou namelijk vervelend zijn als je echt een strand creëert in huis door achtergebleven zand in de schelpen. Even een nachtje laten drogen en dan door naar de volgende stap!

3. Rijgen en knopen
Kies een volgorde van de schelpen hoe je ze aan het draad wil rijgen. Nu is het simpelweg één voor één rijgen en vastknopen. Het vastknopen zorgt er voor dat de schelpen op hun plaats blijven hangen. Alle schelpen vast gemaakt? Dan is je nieuwe schelpendecoratie helemaal klaar om opgehangen te worden. Voor nog minder dan 2 euro heb jij je eigen stukje strand in huis gecreëerd. Succes!

DSC00138

7 thoughts on “Huisinspiratie: creatief met schelpen

Add yours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: