Huisinspiratie: doe het zelf foto’s ophangen

Op Pinterest kwam ik al vaak het idee tegen om een tak uit de natuur voor het raam te hangen en deze vervolgens te versieren met lichtjes of hangers. Dit vind ik zo creatief; het geeft een warm gevoel in huis. De enige ruimte in mijn huis die nog wel een beetje warmte kon gebruiken was het kleinste kamertje. Maar die stok zou een ander doel krijgen: dienen als fotolijst. Hoe dan? Lees gauw verder!

Ook al breng je er niet zoveel tijd door, het mag er best gezellig zijn als je druk bezig bent met hoognodige behoeftes. Heb je net zoals ik een boel foto’s die je graag een plekje wil geven? Volg dan de volgende stappen!

IMG_1844

1. Zoek een tak
Ga naar een parkje of het bos en zoek naar een tak die qua lengte voldoet aan jouw eisen. Pak alsjeblieft wel een afgevallen tak, want wij willen moeder natuur vooral niet kwaad maken. Zelf vind ik het mooi als de tak niet perfect recht is, maar wat zijtakken heeft of heeft gehad. Hoe meer schors er nog op zit, hoe beter. De kleuren van het schors geven net wat extra sfeer!

2. Even laten drogen
Het kan zijn dat het in Nederland wel eens regent (of vaker natuurlijk). Laat de tak daarom voor de zekerheid nog even een dag goed drogen. Het zou zonde zijn als je witte muur opeens een enorme vieze vlek krijgt.

3. Opmeten en vastmaken
Ik had het geluk dat er in de muur al twee schroeven zaten. Ik heb de tak daaraan vast gemaakt. Maar wat je ook kunt doen is zelf even een spijker of schroef in de muur zetten. Je kunt zelf kiezen welke kleur touw je gebruikt. Ik vond zwart mooi, maar paktouw is ook zeer creatief!

4. Ophangen en afmaken
Voor de foto’s heb ik nog een draad gespannen. Daarna heb ik gordijnhaken met klemmen gebruikt om de foto’s op te hangen. Geef ze een mooi plekje en klaar is Kees! Je zou de tak nog extra kunnen versieren met lichtjes of andere hangers erbij. Succes! 🙂

IMG_1846

2 thoughts on “Huisinspiratie: doe het zelf foto’s ophangen

Add yours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: