Een jaar erbij, een jaar verder

Afgelopen weekend mocht ik mijn vierentwintigste verjaardag vieren. De tijd vliegt voorbij en als ik de ansichtkaart van mijn lieve vrienden mag geloven, word ik nu toch echt een ‘ouwe tak’. Ondanks een paar stiekeme en verschrikkelijke grijze haren die onder mijn bruine lokken verstopt zijn, voel ik mij jong en energiek! Want laten wij eerlijk zijn: 24 jaar is nog niks natuurlijk. Het afgelopen jaar heb ik veel meegemaakt en ben ik ook als mens gegroeid. Ik neem jullie mee in een paar belangrijke (en waarschijnlijk verrassende) gebeurtenissen.

Het allerbelangrijkste is misschien wel mijn zoektocht naar de juiste baan. Alsof ik last had van een verlate puberteit, wist ik niet meer wat ik met mijn leven wilde gaan doen. De onzekerheid was echt verschrikkelijk en paste niet bij mij.

Op 7 juli 2016 was ik zo blij met het feit dat ik even uit het onderwijs kon stappen. Een reisje naar de andere kant van de wereld was het helemaal voor mij. Bij terugkomst moest ik gaan bedenken wat ik wilde. Na lang onderzoeken en verschillende bijbanen kwam ik erachter dat ik mijn werkelijke roeping miste. Ik had weer energie gekregen en was er klaar voor: ik ging lesgeven op een basisschool. Na de eerste dag voelde ik mij direct als een vis in het water. Ik was thuis.

Ik kon het weer aan om alle drukte in de administratiewereld van het onderwijs te ondervinden. Met alle stress en drukte die ik toen ervaren had tijdens mijn opleiding, kom ik nu juist tot rust met het lesgeven. Het is namelijk iets waarvan ik weet dat ik er goed in ben. Dat nam een deel van alle onzekerheid in mij weg.

Een andere bijzondere gebeurtenis van het afgelopen jaar is dat ik samen met mijn vriend, Mike, een huisje heb kunnen kopen. Met de nadruk op ‘huisje’ want het is een appartement met een fijn balkon, maar de fantastische droomachtige tuin kun je er niet kwijt. Wij zijn er in ieder geval ontzettend blij mee en ik heb dan ook mijn eerste verjaardag in dit huis kunnen vieren.

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer kleine gebeurtenissen in het afgelopen jaar voorbij gekomen, maar die details zal ik jullie besparen. Ik heb in ieder geval mijn eerste week als vierentwintiger vooral geleefd op restjes appelkruimeltaart en carrot cake. Ik kan mij vervelendere dagen voorstellen! 😉

9 thoughts on “Een jaar erbij, een jaar verder

Add yours

    1. Dank je wel! 🙂 Wat leuk! Anderhalf jaar Pabo? Betekent dat dat je het niet hebt afgemaakt of waren regelingen eerst anders? En zit je nog steeds in het onderwijs? 😊 Dank je wel voor je reactie!

      Like

  1. Mooi stukje Lies! Even afstand nemen is soms zo slecht nog niet. Fijn dat je nu twee fijne plekjes hebt (je werk en je huisje met Mike). Hopelijk heeft dit nieuwe levensjaar ook weer een hoop moois voor je in petto 🙂 Misschien weer een mooie reis, dan kunnen wij weer meegenieten van je foto’s hihi

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: