Yes! We mogen weer: het Songfestival

Héérlijk! Hier kijk ik echt het hele jaar naar uit. Het internationale spektakel van het jaar begint vanavond weer en is natuurlijk live te zien op NPO 1. Vanaf 21.00 uur kun je weer gaan genieten van alle inzendingen van de eerste halve finale. De fans van OG3NE moeten nog even geduld hebben, want deze mogen pas donderdag. Drie avonden lang kunnen we weer volop gaan genieten van de heerlijkste momenten van het Eurovisie Songfestival!

Een potje bekritiseren met zijn allen
Met de familie zit je klaar voor de buis. Chips, nootjes en drankjes staan klaar. Zodra de eerste begint met zingen, ga jij helemaal los. Want er is een mening over de outfit, de zang, de muziek en nog veel meer. Stiekem vinden wij dit met zijn allen echt heerlijk om te doen, geef maar toe!

Continu switchen van volume
Sommige liedjes hebben meer jouw voorkeur dan andere. Met een prachtige zang, zet jij het volume op 100%. Maar als een jongedame probeert hard uit te halen en dit gaat niet helemaal zuiver, zet jij hem gerust weer op de laagste stand. De afstandsbediening en jouw hand zijn één die avond.

Het noteren van de echte toppers
De echte leuke nummers noteer jij maar al te graag in je notities op je telefoon. Want die moeten natuurlijk op jouw playlist komen!

De zenuwen
Alle nummers zijn geweest en nu is het uurtje aangebroken waarin het publiek bezig wordt gehouden met één of andere act. Stiekem begin je zenuwen te krijgen. De spanning stijgt!

Hollandse glorie
En als de uitslag dan eindelijk er aan komt, zijn wij natuurlijk wel voor de Nederlandse inzending! Het trotse vaderlandsgevoel komt dan bij iedereen terug.

Klinkt dit bekend in de oren? Ik beken! Ik zit vanavond in ieder geval op het puntje van mijn stoel. Laat het Europese feestje maar beginnen!

6 thoughts on “Yes! We mogen weer: het Songfestival

Add yours

  1. Het idee achter het Eurovisiesongfestival bevalt me zeer, maar de televoting van vorig jaar stelde me diep teleur :p Polen kwam in een vingerknip van de laatste plaats naar de 2e… Dat vind ik echt wel overdreven 🙂 eigenlijk maakt het niet uit wat de vakjury zegt, degene die de hoogste punten met televoting heeft, wint en dat vind ik zo jammer… 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: