Tuinier-plezier: de 3 leukste voorjaarsbloemen

Elke keer weer geniet ik met volle teugen van de prachtige tuin van mijn moeder. Ze besteedt dan ook de nodige uurtjes in de tuin om hem er mooi uit te laten zien. Ik neem dan ook graag een kijkje en deel graag met jou de drie leukste voorjaarsbloemen die volgens mijn moeder onmisbaar zijn in de tuin!

1. Narcis
Deze zonnestraaltjes staan op dit moment op en top in bloei. De eerste felgekleurde narcissenĀ openen het veelbelovende voorjaar. Waar moet je goed op letten bij het verzorgen van de narcis? Laat ze echt goed uitbloeien, voordat je ze weg knipt of maait. Dit kan soms wel een paar weken duren en het ziet er dan niet zo stralend meer uit. Maar als je ze te vroeg weg knipt, heb je kans dat ze volgend jaar niet meer terugkomen. En dat zou zonde zijn.

IMG_0937.JPG

2. Blauwe druifjes
Leuk voor in de tuin of gewoon in een pot. Omdat het een bol is, moet je deze al in het najaar planten. Een echte tip: knip of maai ook deze planten niet weg. Als ze uitgegroeid zijn, blijft het in de lente nog lang groen. Op die manier is het een ‘groene’ opvulling tussen de andere planten in de tuin.

IMG_0949.JPG

3. Viooltjes
Tussen de planten stralen deze fel gekleurde bloemblaadjes. Na een lange grauwe winter geven viooltjes ontzettend veel kleur in de tuin! Ze kunnen best veel hebben en blijven dan ook een tijdje bloeien. Daarna nemen andere planten die taak van de viooltjes vanzelf weer over!

IMG_0970.JPG

Welke heb jij al in de tuin staan?

 

6 thoughts on “Tuinier-plezier: de 3 leukste voorjaarsbloemen

Add yours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: