Het pure Oostenrijk

Heb jij de zomervakantie nog niet geboekt en ben je opzoek naar een unieke locatie? Kies dan eens voor een ander vakantieland. Kies voor Oostenrijk! Want zelfs in de zomer kan dit land erg mooi zijn. Wat maakt dit land nou zo bijzonder? Lees het hier.

Alpenlandschap
Zodra je de Duitse grens oversteekt, merk je gelijk verschil in landschap. Adembenemend mooi hoe immens de bergen in de Alpen kunnen zijn. Van groene weiden en bossen naar een soepele overgang van eeuwige sneeuw. Ben je een echte natuurliefhebber? Dan ga jij je zeker vermaken in Oostenrijk.

Alpen Oostenrijk - Cup of Lisa

Großglockner
Een absoluut natuurlijke must-see is de Großglockner. Met je korte broek aan sta je tussen de eeuwige sneeuw op de hoogste berg van Oostenrijk. Hier kun je tevens ook genieten van de Pasterze-gletsjer. Een unieke ervaring.

Großglockner - Cup of Lisa

Schattige dorpen en steden
De karakteristieke huizen zijn ontzettend schattig om te zien. Deze zijn in de zomer extra versierd door de felgekleurde bloemen die onder de ramen hangen. Maar ook de dorpen en steden zijn ruim, maar toch ook knus ingericht. Een typisch voorbeeld van een schattig plaatsje is Zell am See waar je met een trein naar toe kunt reizen. Een goede plek om een lekker ijsje te scoren in de zomer.

Bloemen Oostenrijk - Cup of Lisa

Lekker eten
Waarom je het ook in de zomer zult gaan overleven in Oostenrijk, is natuurlijk vanwege het goede eten. Geen zorgen, je zult absoluut niet te weinig geserveerd krijgen in het restaurant. Een lekkere schnitzel of een heerlijke apfelstrudel. De keuze is reuze!

Oostenrijk is natuurlijk vooral populair in de wintermaanden. Daarom zijn de appartementen in de zomer vaak een stuk goedkoper. Ik ben in ieder geval heel erg tot rust gekomen op mijn balkon, met mijn boek en een uitzicht op de bergen.

Reistype: autovakantie

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. karinhaarblog schreef:

  ik hoor het vaak dat het zo mooi is,en als ik het plaatje zie wat jij heb toegevoegd dan wil ik zeker er een keer heen !!

  Liked by 1 persoon

  1. Cup of Lisa schreef:

   Dank je! En het is ook echt heel mooi! Echt een aanrader 😊

   Liked by 1 persoon

   1. karinhaarblog schreef:

    Je hebt me overtuigd ! 😃

    Liked by 1 persoon

   2. Cup of Lisa schreef:

    Hihi goed zo! 😊

    Liked by 1 persoon

 2. Victoria Hanmer schreef:

  Ik wil heel graag eens naar Wenen. Ik ben eerder een citytripmens 🙂 maar Oostenrijkse Alpen staan ook nog op mijn to-dolijstje!

  Liked by 1 persoon

  1. Cup of Lisa schreef:

   Daar ben ik nog niet geweest! Schijnt ook de fijnste stad te zijn he hoorde ik laatst!😊 Zeker doen; het is echt een aanrader!

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s