Naar het bos? Juist nu!

Op een zonnige, lente-achtige zondag als die van gister, ben ik zoals zoveel Nederlanders naar buiten gegaan. Een mooie wandeling in het bos in de duinen stond op de planning. Een echte aanrader voor een ieder die dol is op wandelen en fotograferen.

Vroeg in het voorjaar is het nog wel, want er groeit nog niet veel. Slechts een vroege narcis of wat krokussen hebben hun weg naar boven gevonden. Toch is het nu al erg mooi om met je fotocamera aan de slag te gaan!

Terwijl je rondloopt, moet je proberen op zoek te gaan naar details. Een lastige klus misschien als je ondertussen ook een gesprek probeert aan te gaan met je partner. Maar als je goed kijkt, kom je de eerste groene bladeren tegen. Deze kunnen juist voor het mooie plaatje zorgen waar je al lang naar op zoek bent.

Een ander mooi punt is dat de vogels na een lange winter ook weer wakker worden tijdens de eerste warmere dagen van het voorjaar. Na een lange periode hoor je eindelijk weer de vogels vrolijk fluiten. In een stil bos is dat geluid hetgeen wat je direct weer opvrolijkt!

Natuur- Cup of Lisa - Lisa Prins - bos (3)

Ga je net zoals ik naar het bos in de duinen? Dan hoor je tijdens het wandelen de hele tijd boven je hoofd iets knisperen. En nee, het bos staat niet in vuur en vlam. De dennenappels gaan door de zon open staan om hun zaden te verspreiden. Een bijzonder geluid!

10 thoughts on “Naar het bos? Juist nu!

Add yours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: