Een nieuw thuis #1

Het is zo ver. Het gaat nu echt gebeuren. Na 23 jaar van gezelligheid, gaat dit poldermeisje het ouderlijke nest verlaten en uitvliegen naar een eigen thuis. Van behoorlijke naar slechts 67 vierkante meters. Maar ik ben gelukkiger dan ooit! Samen met mijn lief kunnen wij eindelijk een eigen paleis(je) gaan creëren. Ik neem je de komende weken mee naar mijn reis naar een nieuw thuis.

De eerste dagen was ik vooral dol enthousiast dat het eindelijk gelukt was om een appartement te vinden waar wij ons echt thuis voelden. De kurk ging van de fles en ik heb het uitgebreid met vrienden en familie gevierd (zelfs de kater was een feestje door dit goede nieuws).

Dan komen de ingewikkelde termen en verplichtingen. Als ik ergens écht niet goed in ben, is het economie. Ik heb het vak op de middelbare school afgesloten met een dikke vette vier gemiddeld. Al vanaf de eerste les bleek het een kansloze missie te zijn. Een financiële carrière kon ik wel vergeten (waar ik natuurlijk volledige vrede mee had).

Het lezen van de koopakte was helemaal hilarisch. Ze hadden het net zo goed in het Chinees kunnen schrijven, want ik had er waarschijnlijk net zoveel van begrepen. Het meest bijzondere vind ik nog dat het voor de gewone burger wordt gemaakt, maar dat de gewone burger nooit van die woorden heeft gehoord. Gelukkig had ik mijn lief als vertaler bij de hand.

Na veel goed bedoelde advies en lieve hulp, komen we steeds dichterbij het rond krijgen van de juiste papieren. Daarmee is de aftrap gedaan en de race naar de overdracht officieel begonnen. Joepie! 🙂

10 thoughts on “Een nieuw thuis #1

Add yours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: