Op zoek naar het perfecte souvenir

Niets geeft een rijker gevoel dan de reis of vakantie beleven in een land waar je voor het eerst in je leven bent. Zelf ben ik een persoon die graag uit elk land een souvenir mee neemt om zo altijd terug te kunnen denken aan de geweldige tijd die ik heb beleefd. Een Griekse vaas of een Australische boomerang; ik heb het graag in huis. Ben jij ook iemand die dit graag doet, maar vind je het lastig om het perfecte souvenir te vinden? Hier een paar tips om rekening mee te houden.

1. Niet te groot en niet te klein
Je koffer, backpack of weekendtas is over het algemeen al goed gevuld als je op vakantie gaat. Hou er dus rekening mee dat het souvenir wel in je bagage past. Het beste is dus een kleiner aandenken die je gemakkelijk tussen je kleding kunt krijgen.

2. Passend bij de cultuur
Elk land heeft zijn eigen cultuur. Het is dan wel zo leuk om een aandenken mee te nemen die aansluit bij die cultuur. Op die manier heb je een tastbare herinnering voor altijd.

3. Passend bij jouw eigen inrichting
Je kunt wel een fantastisch exotisch beeld hebben gescoord, maar het moet wel voor altijd in jouw huiskamer (of een andere ruimte in huis) blijven staan. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je elke keer schrikt van je souvenir als je er langs loopt. Dat brengt de verkeerde herinnering op.

4. Hou rekening met douane-regels
De mooiste schelpen heb je gevonden op de prachtigste stranden. Check dan wel even of je deze ook echt daadwerkelijk mee mag nemen. Niets is vervelender dan dat je straks onnodig vertraging op loopt (of erger: vast komt te zitten).
Ben jij nog op zoek naar een mooie vakantiebestemming? Kijk dan even naar deze tips!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: