Instagram-jaloezie

Minuten lang scrol ik door de miljarden foto’s op Instagram. In eerste instantie voor vermaak, maar dan begint dat irritante jaloersmakende gevoel aan mij te knagen. Ik krijg plotseling te maken met het virus van de ‘Instagram-jaloezie’. Zodra ik alle afgetrainde lichamen, de lekkerste recepten, de perfecte foto’s zie van al die mensen die schijnbaar een perfect leven leiden, voel ik mij een mislukte kok met een blubberbuik.

Al was het nog geen begrip, dan is dat vanaf vandaag even wel: ‘Instagram-jaloezie’. Al vind ik dat ik zelf soms best aardige foto’s schiet. Ze vallen in het niet vergeleken met de meeste fanatieke Instagram-foto’s. Met duizenden volgers worden ze aanbeden door hun publiek. En ik, ik begrijp er niets van.

Waar gaat het toch heen? Zelf hou ik van Instagram. Fotografie is een grote passie dus de match met Instagram is dan snel gemaakt. Maar even serieus, waar gaat het heen? Moet je boven tafels gaan hangen en jezelf in de moeilijkste bochten wringen, zodat je de perfecte foto voor Instagram hebt? Ik vind dat echt een kunst op zich. Ik zou het bijna topsport willen noemen. Bijna.

Al met al word ik toch elke dag weer kostelijk vermaakt met de mooiste foto’s die op Instagram te vinden zijn. Met de nadruk op ‘jaloezie’ ben ik stiekem heel eerlijk fan van deze mooie foto’s. En als er ooit een genie een cursus geeft om de ‘Instagram-jaloezie’ bij een ander te creΓ«ren, dan meld ik mij als eerste aan. πŸ™‚

8 thoughts on “Instagram-jaloezie

Add yours

 1. Ik heb gemerkt dat een filter al heel wat kan verdoezelen… Zo kan ik van een landschap met bewolkt weer plots een stralende hemel maken. Ook mijn ‘mislukte’ selfies kan ik met wat aanpassing ook veel verbeteren. Net zoals dat sommige camerahoeken je meer spieren geven terwijl je misschien niet eens zoveel naar de fitness gaat πŸ™‚ Belangrijk is dus om ook een filter op je perceptie zet tijdens het scrollen πŸ™‚ da’s mijn tip! πŸ˜€

  Liked by 1 persoon

 2. Ik heb nog een veel beter voorstel ! πŸ’‘
  Klop dat ‘Instagram-jaloezie’-virus dood…. Probleem opgelost !
  Als ik geen genie ben, dan weet ik het niet meer ! πŸ˜€ πŸ˜‰

  Fijn ‘Instagram-jaloezie’-vrij weekend !

  Liked by 1 persoon

   1. Mijn slaatjes zien er nooit even smakelijk uit als die op instagram en mijn kookkunsten die een vuur vragen durven al eens verbranden… Een Γ©chte keukenprinses ben ik :p En mijn blubberbuik, die geraak ik niet kwijt… Misschien omdat ik te graag snoep..

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: