Mindfulness #8: ‘nee’ is ook een antwoord

Ik ben schuldig. Ik durf vaak geen ‘nee’ te zeggen en zeg dan met pijn in mijn buik ‘ja’ op iets wat ik eigenlijk niet wil. Stop! Je hoeft niet met iedereen vrienden te zijn. Daarnaast zouden echte vrienden jouw antwoord moeten begrijpen en respecteren. Dus ook als deze een dikke vette NEE is.

Stop met uitleg geven waarom jij iets niet wil. Wil jij even iemand niet een dienst bewijzen, dan antwoord je gewoon met een ‘nee’. Uitleggen hoeft niet, want dat is een teken van schuldgevoel. Het is oké als jij even een keer iets niet wil. Niemand zou jou moraal iets moeten verplichten.

10 thoughts on “Mindfulness #8: ‘nee’ is ook een antwoord

Add yours

 1. Ja !! Euh.. Nee!! Ik bedoel: ja, roep nee !! Duidelijk? 😀 😉
  Wijze raad. De kern om vrij te zijn. Vaak houdt angst die “nee” tegen, bijvoorbeeld op het werk. Men durft geen nee te zeggen voor de gevolgen (ontslag). Terwijl men, voor een goeie gezondheid, naar het hart moet luisteren. Als het hart “nee” schreeuwt, zeg dan ook nee.
  Helemaal mee eens. Iemand die enkel een “ja” aanvaardt, is geen vriend.
  Vroeger kon ik ook niet altijd nee zeggen, maar na een tijdje werd ik het zodanig moe om altijd tegen mijn hart in te gaan (waar je zeker geen respect mee krijgt, integendeel), dat ik radicaal 180 graden gedraaid ben. Wat een verlichting ! 🙂
  Internettoerist, zou je… Néé!!
  Of zou je… Néé!! Alsjeblieft… Néé!! Voor mij… Néé!! 😀
  Of op het werk: Als je weigert, kan dit je ontslag betekenen. Oké, ontsla me maar. Echt? Ja!! 😀
  Zalig, leve de vrijheid. Laat je niet chanteren!
  Veel mensen hebben zichzelf echter gevangen gezet in een gouden kooi.

  Vriendelijke groet

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: