Mijn familie: zes gooien

Deze foto’s staan nog steeds bij mijn ouders in de huiskamer. Als een echte avonturier (de foto rechts) sta ik tussen al mijn broertjes en zusjes. Ja, inderdaad: ik kom uit een groot gezin. Om even heel precies te zijn: twee broers, één zus, één broertje en één zusje. Even rekenen en dan kom je inderdaad op vijf broertjes en zusjes in totaal. En nee, ik ben niet religieus opgevoed. Ik ben zo’n geval waarvan het vroeger heel normaal was om uit een groot gezin te komen. En geloof mij, het is fantastisch om zoveel broers en zussen te hebben.

Mensen schrikken soms wel eens als ik vertel hoeveel broers en zussen ik heb. “Zijn jullie gelovig?”, komt dan meestal als vervolgvraag. Dat vind ik altijd een beetje ongemakkelijk. Alsof het bijzonder is geworden dat je ergens in gelooft. Zoiets van: “Ik ben niet autistisch, maar ik ben Christelijk. Erg hè? Mijn moeder haar genen waarschijnlijk.” Eigenaardig.

Alhoewel het niet de stempel is die ik draag, vind ik het een vreemde gedachtegang. Ik antwoord dan ook altijd met hetzelfde: “Nee hoor. Mijn ouders wilden gewoon graag kinderen.” Een antwoord waar veel mensen niet zoveel meer van begrijpen in de huidige maatschappij. Eén, twee of geen kinderen past beter in het straatje tegenwoordig.

Waarom is het dan zo leuk om op te groeien met zoveel mensen om je heen? De band tussen ons is op de één of andere manier heel sterk geworden. Wij hebben nauwelijks ruzie met elkaar en je kan met iedereen wel iets anders delen. Nu hebben wij toevallig alle zes ook andere passies en werken in totaal verschillende sectoren. Dat zorgt er voor dat iedereen echt zijn eigen ‘ding’ blijft doen. Ondanks die verschillen hebben wij ook veel gemeenschappelijke hobby’s zoals de sport die wij ambiëren. Kortom: er is altijd genoeg om over te praten met elkaar.

Met de feestdagen is het helemaal een feest. Extra tafels en stoelen komen erbij kijken als wij allemaal weer samen met onze partners aanwezig zijn. Maar gezellig is het zeker. Dus ja: ik heb een grote familie om van te houden en ik ben er trots op. De overvolle tafel met kerst is altijd ontzettend gezellig. Ik zou ze niet willen missen.

4 thoughts on “Mijn familie: zes gooien

Add yours

  1. Jij bent dus als vierde op deze aardkluit gekomen? 🙂
    Mij maakt het niet uit of men veel kinderen heeft of niet, zolang men er maar verantwoordelijkheid voor neemt. Bij jou lijkt me dit wel het geval te zijn. 😉
    Lijkt me gezellig, zo’n drukke tafel.

    Vriendelijke groet

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: