De leukste kerstboomversiering maak je zelf

De kerstboom staat en alle versiering zit er in. Na urenlang staren kom je tot de ontdekking dat hij nog iets mist. Hier zijn drie hele eenvoudige doe-het-zelf kerstboomversieringen die ook jij kunt maken.

Kerstboom van vilt
Benodigdheden:
-vilt (groen, bruin, rood)
-watten
-draad
-naald
-stevige lijm

Knip uit twee groene stukken vilt twee gelijke driehoeken. Leg deze vervolgens op elkaar. Verbind nu vervolgens de twee stukken met naald en draad en gebruik hiervoor de festonsteek. Op de plaats van de piek stop je een lint (dubbel gevouwen) er tussen. Deze dient als de lus om de hanger mee op te hangen.

kerstboomdecoratie-kerstboom

Als de twee zijdes zijn vast genaaid, stop je de watten tussen de twee stukken vilt. Leg aan de onderste zijde een bruin vierkantje (2 x 2 cm) van vilt tussen de twee groene stukken. Dit bruine vierkant is de stam van de boom. Naai de laatste zijde vast.

Om het af te maken kun je uit rood vilt (mag ook een andere kleur zijn) rondjes knippen. Deze plak je op de kerstboom en klaar is kees: een kerstboomhanger is gemaakt!

kerstdecoratie-knutselen-02

Kerstmutsje
Benodigdheden:
-wc-rol (knip daar een stuk af van ongeveer 2 centimeter breed)
-gekleurde wol
-schaar

Knip van het gekleurde wol genoeg stukken draad van ongeveer 20-30 centimeter lang. Pak steeds een draadje en ‘vouw’ deze dubbel. Steek deze volgens de plaatjes hieronder door de wc-rol en maak deze vast. Volg hierbij de instructie van de foto’s hieronder. Doe dit met alle draden totdat de wc-rol niet meer zichtbaar is.

kerstboomdecoratie-muts

Pak alle hangende draden vast en stop deze terug door het gat van de wc-rol, zodat ze allemaal aan de andere kant komen te hangen. Maak nu de hangende draden vast, zodat ze bij elkaar blijven. Knip als laatste de overige draad af. Er ontstaat hierdoor een ‘bolletje’ op het einde van de muts.

kerstdecoratie-knutselen-03

Kerstboom, maar dan anders
Benodigdheden:
-lint
-schaar
-kleine kralen (8 stuks)
-versierde kralen (2 stuks)
-grote kraal (1 stuks)
-draad
-naald

Haal de draad door de grote kraal en maak daarna de draad vast door een lusje te maken. Dit wordt de lus waarmee je de versiering uiteindelijk aan ophangt.

Ga met het andere uiteinde van de draad verder. Steek de naald door het lint en voeg er daarna een kleine kraal aan toe. Vouw het lint dubbel en steek de naald weer door het lint. Dit proces vervolg je steeds weer totdat je alle kleine kralen hebt gebruikt. Let er wel op dat je het lint steeds breder dubbel vouwt, zodat het op de vorm van een kerstboom gaat lijken.

kerstboomdecoratie-kerstboom-2

Aan het einde voeg je de twee versierde kralen toe. Dit is de stam van de boom. Maak een knoopje onderaan en jouw unieke kerstboomhanger is klaar!

kerstdecoratie-knutselen-01

Op zoek naar nog meer leuke ideeën voor de kerst? Kijk dan hier en doe inspiratie op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: