Lekker met kerst naar Brussel

Deze kerst lekker samen er tussenuit? Dan is Brussel een goede keuze om de kerstsferen elders te proeven! Brussel heeft veel te bieden en is zeer geschikt om in twee of drie dagen te bezichtigen. Dus plan hem alvast in je agenda en ontdek wat deze Belgische stad te bieden heeft.

Manneken Pis
Het mannetje waar groot over wordt gesproken, maar in werkelijkheid niet zo heel veel voorstelt. Toch blijft het een eigenaardig bekend beeld van België. Het bevindt zich overigens midden in de gezellige straten van Brussel. De moeite waard dus om tijdens het wandelen even een tussenstop te maken bij dit urinerende mannetje.

Belgische wafels
Als je dan toch door de straten loopt, stop dan even voor één van die heerlijke wafels. Het liefste voor die met Chocolade glazuur, want dit is een lekkernij wat je gewoon moet hebben geproefd.

Het Atomium
Het metronetwerk zit goed in elkaar in Brussel. Je kunt daardoor gemakkelijk bij het Atomium komen, wat meer aan de rand van Brussel ligt. Een bijzonder bouwwerk dat midden in een groene omgeving staat. Je kunt daardoor gelijk genieten van al het groen terwijl je dit kunstwerk bezoekt.

Brussel-05.JPGBrussel-01.JPGbrussel-02

Biertjes
België staat bekend om heerlijke bieren. Stap daarom ’s avonds een Belgisch café binnen om te proeven van de fijnste biersmaken.

Het Koninklijk Paleis van Brussel
Een ander gebouw wat indrukwekkend is om te zien is het Koninklijk Paleis van Brussel. Een ontzettend groot huis waar elk meisje van droomt om in te wonen. En kijk goed naar de ramen; wie weet zie je nog een prins of prinses lopen. 😉

Kerstmarkt
Wat je natuurlijk in de kerstperiode niet mag overslaan, is de kerstmarkt van Brussel. Gezellige kraampjes met lekkernijen en leuke versiering. De gezelligheid overheerst en je krijgt het er spontaan warm van.

Belgische bonbons
Last but not least: de heerlijke Belgische bonbons moet je hebben geproefd! Er zijn ontzettend veel van die schattige winkeltjes waar je deze heerlijkheden kunt kopen. Neem een doosje mee voor het thuisfront en je kunt nog lang nagenieten van de heerlijke trip naar Brussel.

4 thoughts on “Lekker met kerst naar Brussel

Add yours

 1. Haha, ja, manneke pis stelt eigenlijk niet veel voor. Het is net hetzelfde met de Deense zeemeermin, dat is ook gewoon een klein beeldje. 🙂
  Manneke pis doet tenminste nog een poging om je nat te plassen. 😀
  Er zit ook een Janneke pis. Deze zit (letterlijk, want het is een meisje 😉 ) meer verscholen in een winkelgalerij. Misschien omdat mensen daar meer aanstoot aan zouden nemen.
  Men bedenkt van alles om volk te lokken éé. 🙂
  Leuk om te lezen dat jij daar een leuke tijd beleefd hebt.

  Vriendelijke groet

  Liked by 1 persoon

   1. Ja, echt. Ze zit in een zijstraatje (eerder een steegje) van de “rue de boucher” of de “beenhouwersstraat”. Dat heb je in Brussel, alles moet tweetalig zijn éé. 🙂
    Als je ooit terug gaat, weet je meteen waarnaar te zoeken. 😉
    Met genoegen. Jij ook bedankt! 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: