Sinterklaasgezelligheid

Natuurlijk vieren wij met elkaar weer dat leuke kinderfeest van Sinterklaas. 5 December staat om de hoek te wachten en dus ook alle poespas van surprises, gedichten en cadeaus. Klagen doen wij zeker, maar stiekem is het uiteindelijk altijd weer heerlijk gezellig. Wij vergeten even de irritante en langdurige discussies en genieten van de mooie kanten van het Sinterklaasfeest.

Surprises
Je bent na het trekken van de lootjes al dagen aan het bedenken wat je voor je tante, verre oom of vader moet gaan maken. Je verzamelt tientallen kartonnen dozen in grote en kleine maten. Niets is namelijk lastiger dan iemand die geen speciale wensen of hobby’s heeft. Dan toch maar weer die computer of televisiescherm die je als geen ander in elkaar weet te knutselen. Toch genieten wij met zijn allen van elke creatie en niemand spreekt zijn onvrede uit. Iedereen heeft namelijk zijn best gedaan, toch?

Gedichten
Ik ben zelf een ramp in het maken van originele en lange gedichten. Ik ben al blij als ik twee alinea’s bij elkaar kan krijgen. ‘De sint is weer in het land gekomen’ en ‘Sint en Piet zaten te denken wat zij jou konden schenken’ zijn dan ook echt mijn eerste en enige ingeving. Het leukste is dan ook als je een ontzettend creatief en kloppend verhaal voor je krijgt. Des te knapper als het ook nog rijmt. Ik geniet er van.

Eindeloos meezingen
De liederen blijven een favoriet. Uit volle borst met ‘Zie ginds komt de stoomboot’ mee zingen, geeft een boost van energie! Nog leuker als je die kleine generatie ziet genieten van het feest. Half geschminkt en verkleed. Daar ga je automatisch van stralen!

Ga je dit jaar ook Sinterklaas vieren en ben je nog opzoek naar leuke inspiratie voor Sinterklaas? Kijk dan even op de Pinterestpagina van Cup of Lisa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: