De schoonheid van de herfst

Ondanks de stormachtige regenbuien, ben ik verliefd geworden op de herfst. Ik ben een ontzettende koukleum, die leeft in haar dikste wintertruien en pantoffels. Die typische negatieve kenmerken die iedereen plakt aan de herfst, vergeet ik meteen tijdens een heerlijke wandeling door de bossen. Daarom een ode aan de herfst! Een speciaal momentje voor de prachtige kanten van dit seizoen.

Het kleurige schilderij van bladeren
Het unieke verschijnsel van kleurverandering zorgt er voor dat je gewoon blijft staren naar de bomen. Je wordt een echte natuurliefhebber door die rode, gele, bruine en oranje bladeren. Het krakende geluid onder je voeten door de gevallen bladeren geven een vreemd maar lekker gevoel. Fotografie neemt een belangrijke plaats in en jij bent opzoek naar dat perfecte kiekje. Dat het gezond is om buiten te zijn, weet iedereen. Maar het is ook nog een goedkope manier van vermaak. Ga dus snel nog even naar buiten, voordat de wind de laatste blaadjes van de bomen heeft doen verwijderen.

De openhaard
Het wordt kouder en dat betekent dat je weer kunt gaan genieten van de geur van knisperend hout van de openhaard. Mensen blijven eerder binnen door het herfstachtige weer en zoeken de warmte van de kachel op. Het wordt dus én gezelliger binnen én je bent voorzien van warmte. Dubbel succes dus door de herfst!

Bloemen nemen plaats voor besjes en appeltjes
De prachtige bloemen hebben plaats gemaakt voor de herfstachtige rode appeltjes en besjes. Je maakt je huis nog mooier door deze herfsttakken. Het is daarnaast ook weer eens een keer wat anders.

Genoeg redenen dus om een beetje meer te gaan houden van de herfst. Trek dus die warme schoenen aan, neem een camera mee en ga genieten van de herfst. 🙂

2 thoughts on “De schoonheid van de herfst

Add yours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: