Rondreis Australië: van Airlie Beach naar het zanderige Fraser Island

Met de koraalriffen en de blauwe zee in gedachten, reden wij verder naar beneden. We hadden nog een bijzonder natuurverschijnsel in het verschiet en keken erg uit naar deze trip. De plaats van bestemming is alleen te bereiken per boot en je kunt er het beste onder begeleiding van een tour naar toe gaan. Het betreffende eiland vlakbij Hervey Bay bestaat voornamelijk uit zand met daarop een dicht begroeid tropisch regenwoud. Er wonen geen mensen, maar bijzondere diersoorten zoals dingo’s en de giftigste slangen. Het eiland waar wij twee dagen van hebben genoten heet Fraser Island.

fraiser-island-2

Na een vroege morgen, werden wij op het eiland op gewacht door onze tourgids
Wayne. Een typische Australiër: enthousiast, vriendelijk en gek van de natuur. Met een bus, die meer op een soort vrachtwagen lijkt, begon de trip. Wayne waarschuwde ons dat de rit nogal een pittige rit zou worden, aangezien de wegen hier bestaan uit zand. Met een snelheid van 80 km/uur gierden de banden over de tropische zandwegen. De stukken strand langs de zee zijn tevens ook de snelwegen en je moet daarom goed oppassen voor de auto’s die voorbij gieren. Geen enkele achtbaan kan met deze rit worden vergeleken. Wat een ervaring!

Om optimaal van de natuur te kunnen genieten op Fraser Island, moet je eerst de nodige kilometers door de zandduinen lopen. Er zijn een aantal bijzondere meren met allemaal hun eigen kleur water. Voor de meren moet je per meer zo ongeveer 3 kilometer lopen, wat een flinke klus is op de stijle stukken. Het is dan ook een aanrader om gewoon goede wandelschoenen aan te doen. Geen zorgen overigens: eenmaal aangekomen bij de meren zal de natuur je de benodigde ontspanning terug geven. Adembenemend mooi.

fraiser-island-3

Met ondertussen een lesje over een ‘Pippi’, waarvan ik denk dat het een mossel is, genoten wij van het uitzicht op zee waar de ene walvis na de andere voorbij kwam zwemmen. Het is absoluut geen opgave om hier de nodige kilometers te moeten lopen voor dit mooie uitzicht. Als je hier bent, probeer dan je ogen open te houden voor de dingo’s. Deze wilde honden leven hier namelijk ook.

Op Fraser Island heb je ook grote rotsen waarmee je ver op zee kunt uitkijken. Zo ook de rots ‘Indiana Head’. Onze tourgids vertelde ons dat er twee looproutes naar dit uitkijkpunt gaan. De eerste, overigens ook de meest gebruikelijke, zou volgens de baas van Wayne te gevaarlijk zijn. Een aantal toeristen zouden wel eens uitgegleden zijn op een aantal stukken van het pad. Over het tweede pad sprak Wayne niet graag. Het is smal en heeft aan beide kanten hoog gras dat ongeveer tot kniehoogte groeit. Het meest angstaanjagende gedeelte is misschien wel dat er tussen dat gras allemaal giftige en gevaarlijke slangen zich voortbewegen. Vanwege het feit over het eerste pad was Wayne gedwongen om ons door het slangenpad naar boven te begeleiden (en uiteindelijk ook weer terug). Je kan je denk ik wel voorstellen hoeveel zweet ik heb verloren tijdens deze stressvolle wandeling.

Met al deze stressvolle en ontspannende wandelingen door de jungle, over de zandduinen en door het hoge gras, kan ik alleen maar zeggen dat iedereen een keer naar Fraser Island moet gaan. Stel je in op ontzettend veel tropisch regenwoud, zand, strand en zee. Het zal een ervaring zijn om nooit meer te vergeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s