Rondreis Australië: finding Nemo in Airlie Beach

Na een aantal dagen van rijden, hadden wij onze volgende bestemming bereikt: Airlie Beach. Dit plaatsje doet zijn naam alle eer aan, want er is hier genoeg strand. Voor het strand komen wij deze keer alleen niet. Airlie Beach heeft namelijk ook de perfecte ligging om bij het Great Barrier Reef te komen. Wat inhoudt dat je op zoek kunt gaan naar het mooiste koraal, een diversiteit aan vissen en Nemo natuurlijk.

Om bij dit koraalrif te komen, is het raadzaam om een boottocht te doen. Er zijn genoeg aanbieders die een dag of twee dagen met jou willen varen naar de bijzondere plekken rondom de Whitsundays. Wij hadden besloten om twee dagen te genieten van het helderblauwe water en de witte stranden. Materiaal om te snorkelen en maaltijden waren inbegrepen. Dit alles voor een schappelijke prijs. Tijd om te genieten.

Wij werden om 4 uur in de middag verwacht bij het haventje van Airlie Beach. imageSamen met 8 andere toeristen stonden wij met misschien toch wel een zekere spanning in ons lichaam te wachten op de catamaran. Na enkele minuten kwam de kapitein, Paul, ons ophalen waarna hij ons vervolgens begeleidde naar de zeilboot. Het was een plaatje om te zien evenals de kamer waar wij in verbleven. De spullen werden neergezet en het was tijd om te vertrekken. Zodra de motor startte en ik mijn plaatsje op het dek gevonden had, kwam de ontspanning terug in mijn lichaam. Dit moest een mooie reis worden.

Na een bijzondere eerste nacht slapen op een schommelend schip, kon ik toch wel zeggen dat ik goed uitgerust was. De morgenzon en een walvis in de baai begroette ons. Ik geloof niet dat ik ooit op een mooiere plaats ben wakker geworden. Na een stevig ontbijt, maakte wij ons klaar voor een dag vol snorkelen. Een andere sportieve bezigheid wat ik slechts nog maar één keer in mijn leven heb mogen doen. Vanaf het moment dat ik naar beneden keek, wilde ik niet meer stoppen. Het lijkt net een live versie van Planet Earth waarin vissen met verschillende kleuren en maten onder je door zwemmen. Het was prachtig.

imageIn deze tour hadden wij ook het genoegen om een tussenstop van twee uur te maken bij Whitehaven Beach. De naam verklapt het enigszins, maar het is werkelijk het meest witte zandstrand dat ik ooit heb gezien. Het zand is zo fijn, dat het je lichaam zelfs een beetje schoon scrubt. Helder blauw water om het totaalplaatje af te maken en je kunt je denk ik wel inbeelden waar ik mij vermaakt heb.

Paddle boardingWat naast het surfen nog een andere populaire sportieve bezigheid is hier in Australië, is het ‘paddleboarding’. In Nederland beter bekend als ‘suppen’. Mijn eerste stap op een lange surfplank waren wat wankel. Na enkele minuten had ik mijn evenwicht terug gevonden en stond ik stevig rechtop. Het is een andere manier om het koraal onder je te kunnen zien en het is dan ook zeer vermakelijk.

Nu had ik ook nog het geluk om mijn verjaardag hier op zee te mogen vieren. Met verschillende vissen, zeeschildpadden, zeekoeien, walvissen en koraal kon ik mijn dag niet anders wensen. Als mensen mij vragen of ik hier weer naar toe zou gaan, zou ik volmondig ‘ja’ zeggen. Maak je reisplannen voor Oost-Australië? Je mag de Whitsundays en het Great Barrier Reef niet vergeten. Het is de kers op de taart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s