Rondreis Australië: Cape Tribulation

Na vier dagen Sydney zetten wij onze reis voort naar het hoger gelegen gebied: Cape Tribulation. Een klein plaatsje in een gebied dat zich kenmerkt door het tropisch regenwoud. Een bijzonder fenomeen hier in Australië, omdat je aan de andere kant van dit immens grote land slechts rode aarde en woestijn tegenkomt. Met onze hippe groene campervan rijden wij vanaf Cairns naar het noorden toe om midden in de bossen te overnachten.

DCIM100GOPROMisschien niet de meest sportieve manier om met een auto rond te reizen, maar de afstanden zijn simpelweg te groot om ze per fiets te berijden. Prachtige kusten kom je tegen tijdens deze autorit en het uitzicht is waanzinnig. Af en toe vergezelt een overstekende Cassowary ons en blokkeert dan vervolgens voor korte duur de weg. Maar ook dat blijft zeer bijzonder.

Voor slechts 25 dollar konden wij overnachten op een camping dat zich midden in het regenwoud bij Cape Tribulation vestigt. Een wekker heb je hier niet nodig want de bijzondere vogel- en andere dierengeluiden wekken je zodra de zon opkomt.

Na een goede nachtrust maakten wij ons klaar voor een paar goede wandelingen door het regenwoud. Wij werden er wel op gewezen om op de paden te blijven, omdat er ook dieren zijn die je niet graag tegen wil komen tijdens de wandeling. Dat tegen mij gezegd hebbende, zorgde er voor dat ik maar één ding vooral aan het doen was tijdens het lopen: op zoek gaan naar elk bijzonder leven hier in de bomen of op de grond (ik bleef wel op paden natuurlijk).

slangIk had dan ook een groot schrikmoment toen ik inderdaad iets zag glijden naast ons in de bosjes. Australië staat mede bekend om de hoeveelheid slangen die hier leven en ik hoef jullie dan ook niet te vertellen wat ik daar zag rond gaan tussen de bladeren. Ontzettend gaaf en de adrenaline gierde door mijn lijf! Na vijf minuten besloten wij dat dit genoeg adrenaline was en liepen met misschien wel erg grote passen deze wandeling uit.

Als je niet zo van het tropisch regenwoud bent, kun je ook goede wandelingen maken hier langs de kust. Het bijzondere van dit tropisch regenwoud is dat het tot aan de kust groeit en dat geeft een prachtig effect. Laat overigens je zwempak maar in je tas zitten, want zwemmen wordt sterk afgeraden. Krokodillen en kwallen liggen op de loer.

Tips
Wil je je ‘op en top’ voorbereiden op een wandeling door het tropisch regenwoud? Lees dan even deze handige tips door:

 • doe een lange (dunne) broek aan en draag lange mouwen. Je ziet ze niet, maar ze zijn er echt. Muggen zijn er in overvloed dus zorg er voor dat je je goed beschermt tegen muggenbeten. Bij de apotheek kun je overigens ook een handige spray kopen om muggen op afstand te houden. Probeer beten te voorkomen in plaats van te verhelpen;
 • draag goede wandelschoenen. Heb je deze niet, denk dan aan sportschoenen waar je op hardloopt. Zorg er in ieder geval voor dat je voeten op goede zolen lopen, zodat je geen blaren krijgt. Slippers zijn leuk, maar niet handig voor hier;
 • neem genoeg drinkwater mee. Er valt niet veel zonlicht door het bos heen, maar het is er wel warm. Door de vochtige omgeving verlies je zonder dat je het merkt veel vocht. Water is dan echt hetgeen waar je het meeste aan hebt;
 • het allerbelangrijkste op deze wandelingen is misschien wel dat je je camera niet moet vergeten. Het is namelijk ook een prachtige omgeving en even stoppen voor een foto zou ik zeker aanraden.

Een ontzettend mooie omgeving om hier te gaan hiken door de bossen. Wij laten Cape Tribulation achter ons en gaan verder met onze reis naar beneden. Benieuwd naar het volgende reisverhaal? Hou dan even mijn blog in de gaten!

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. f schreef:

  Ha die Lisa & Mike,
  Wat goed, weer zo’n mooie wandeling te maken. Ik lees dingen war ik nooit van hoorde, dus nieuwsgierigheid wordt weer geprikkeld.
  Nu nog een foto van je hippe camper…..
  Reis mooi verder, groet Frieda

  Like

  1. Lisa Prins schreef:

   Hoi Frieda!
   Het is echt een bijzondere omgeving hier! Ik zal de foto van de campervan gauw laten zien. Het was een prima manier van kamperen zo! 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s