Rondreis Australië: het veelzijdige Sydney

Als grote reisliefhebber sta je open voor veel landen. Met een land als Australië zit je op de juiste plaats als het om reizen gaat. De lokale mensen in Australië zijn echte sportfanaten. Je ziet dan bijna overal hardlopers voorbij gaan en families spelen regelmatig een potje rugby of het Australische football. Ze doen hier veel op de fiets of te voet en ik kan het niet voorbij laten gaan om jullie op de hoogte te houden van mijn sportieve inspanningen om dit prachtige land te bezichtigen.

bondi-beach-2Na een zeer lange vlucht van ongeveer 22 uur, kon ik dan eindelijk gaan beginnen met het ontdekken van de Oostkust van Australië. En in deze dagen heb ik zeker niet stil gezeten! Met goede en warme sportkleding aan besluiten wij om vandaag een tocht te lopen langs de kust van Sydney. Met enige bewolking en hier en daar een drupje regen gaan wij met goede moed richting Bondi Beach. Een strand die bekend is onder de surfers.

Net zoals de Engelsen hechten de Australiërs veel waarde aan het ontbijt. Het is het medicijn om energiek je dag door te komen. Wat wij Nederlanders vaak te veel vinden, vinden de inwoners van dit immens grote land het zeer gebruikelijk om te beginnen met bananenbrood, pannenkoeken of bacon en ei. Ik moest toen ook wel even slikken toen ik mijn enorme bordje vol met bananenbrood en rood fruit zag aankomen vanuit de keuken. Hoe moest ik dit in hemelsnaam allemaal op krijgen? Ik zat na de maaltijd propvol maar was klaar voor mijn uitgebreide wandeling langs de kliffen.

surferHet ontbijt was een succes waarmee ik successen heb geboekt op de kliffen. Steeds op en af gaan en dit voor ruim 6 kilometer lang, was een rijke ervaring. Met het prachtige uitzicht links van mij en de frisse zeewind langs mijn gezicht, voelde ik mij op en top fit. Bij elke ‘beach’ stonden wij even te genieten van de surfers die de ruige golven probeerde te temmen. Met prachtige foto’s als resultaat. Wat blijft dat ontzettend knap om te zien hoe ze dansend over de golven bewegen.

Na een aantal kliffen verder (en een paar vermoeide kuiten er bij) kwamen wij aan bij Coogee Beach. Wij vonden dat het genoeg inspanning was voor vandaag en besloten om vanaf Watson Bay met de boot terug te varen naar het centrum van Sydney. Sydney vanaf het water is ook zeker een aanrader. Met ondergaande zon is de Harbour Bridge nog mooier. Ik denk dat ik verliefd begin te raken op Sydney.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. fkoeman schreef:

    Wat heel prettig dat jullie in Sydney zijn. Voor mij een zeer herkenbare plaats. En Bondi Beach, thé place to be. Ga verder genieten, laat er geen gras over groeien en vergeet niets.
    Dag jongens, groet Frieda

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s